Making of 4 - työn kulku

Ohjaaja Sergio Leone osasi käyttää musiikkia elokuvissaan.
"SERGIO LEONE" by obbino - Flickr: SERGIO LEONE. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons - 

Työtapa italialaisohjaaja Sergio Leonelta

Olin päättänyt tehdä elokuvan Sergio Leone -tyylillä, jossa musiikin vaikutus elokuvaan korostuu. Tässä toimintatavassa ensin valitaan musiikit ja muu elokuva ikäänkuin sovitetaan musiikkiin. Tehdessään tunnettuja spagettiwestern-elokuvia ohjaaja Leone tilasi Ennio Morriconelta musiikit etukäteen ja soitti kohtaukseen kuuluvaa musiikkia näyttelijöilleen ennen kohtausten kuvaamista. Näin musiikki loi tunnelman kuvausryhmän ja näyttelijöiden työhön.

Halusin käyttää elokuvassa oikeaa elokuvamusiikkia, joka oli tehty isolla orkesterilla. Pienellä budjetilla tämä on mahdollista, kun käyttää ns. royalty free musapankkeja. Näistä pankeista voi lisensoida musiikkia edullisesti. Kahlasin läpi kymmeniä ja taas kymmeniä musikkiesityksiä. Pikkuhiljaa avainbiisit alkoivat löytyä ja musiikista muodostui yhtenäinen kokonaisuus.

Kun lähdin kesäkuussa kuvaamaan minulla oli jo musiikillinen linja ja monta kappaletta valittuna. Kun liikuin tunturissa, niin biisit soivat mielessäni.

Työn kulkua

Kuvausten edetessä käsikirjoitus alkoi hahmottua. Jaoin elokuvan alustavasti muutamaan erilliseen jaksoon ja annoin niille työnimet: "Nousu tunturille", " Kivet", "Huipulla tuulee" ja tein töitä näiden aiheiden kanssa. Tein demoja yksittäisistä jaksoista ja hitaasti alkoi hahmottua kokonaiskuva elokuvasta.

Tunturin päältä löytämäni puukasa veivät elokuvaa uuteen suuntaan

Puukasan arvoitus

Korkeammalta huipulta löytämäni puiset rauniot johdattivat elokuvaa aivan uuteen ja odottamattomaan suuntaan. Internetin ihmeellisestä maailmasta selvisi kaikenlaista faktaa raunioista. Ne veivät minut yli 100 vuoden taakse revontulitutkimuksen historiaan. Löysin kuvataiteilija Oliver Kochta-Kalleisen laajan kolmiosaisen nettijulkaisun aiheesta. Mies oli tehnyt näyttelyn, näyttelykataloogin ja perusteellista tutkimusta puisten jäännösten tekijästä. Oliverin avustamana ja hänen tutkimusten innoittamana etsin lisää tietoa ja kuvamateriaalia. Sitä löytyikin mm. Suomalaisen Kirjallisuuden seuran, Oulun yliopiston ja Bergenin yliopiston tuottamana.

Linkkejä:
Oliver Kochta-Kalleisen tutkimus aiheesta sivu 1
( The Mystery of Professor Lemström: Introduction)
Oliver Kochta-Kalleisen tutkimus aiheesta sivu 2 ( Northern Lights and Electro Carrots)
Oliver Kochta-Kalleisen tutkimus aiheesta sivu 3 ( The Exhibition)
Kuvataiteilijapariskunta Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen kotisivu






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti